Știri

Ce facem cu Munții Apuseni? Dezbatere live, azi de la 17, pe Apuseni Transilvania!

Loading

Munții Apuseni sunt un areal aparte al României. Cu un context și o poveste specială. Adună peste 80 de localități, de pe raza a 5 județe care au ieșire în munți, cu o populație de peste 500.000 de persoane. Cât un județ mare al României.

Doar că în ultimii ani, zona se confruntă cu un context social complicat, depopularea. Lipsa unor politici reale pentru Apuseni, în afară de dorința unora de tăiere a pădurilor sau de cianurare a unor zone doar pentru un câștig facil și imediat cu efecte severe în timp pentru munți, refuzul constant al autorităților din București de a pune Munții Apuseni în mecanismul Investițiilor Teritoriale Integrate, creează un moment dificil pentru oamenii de aici.

Întrebarea este simplă: cum salvăm Munții Apuseni? Cum aducem turismul la un nivel de performanță în zonă? Cum îi facem pe oameni să nu mai plece din munți? Despre toate acestea discutăm cu președintele Asociației Moții Țara de Piatră, Silviu Ponoran, astăzi de la ora 17, live pe Apuseni Transilvania, pe pagina de facebook a siteului și pe contul de youtube.

Începând de astăzi lansăm o serie de dezbateri live pe platformă pentru a pune întrebări și pentru a afla răspunsuri. Și poate găsim soluții!

Împreună cu voi, cu cei care iubiți această zonă, mișcăm lucrurile pentru Apuseni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.