Știri

Investiții de 5 milioane de euro pentru un minerit mai eficient în Apuseni!

Loading

Exploatarea minieră Cupru Min Abrud va demara o investiţie în valoare de 5 milioane de euro care are ca scop repunerea în funcţiune a liniei 1 de măcinare minereu.

Capacitatea proiectată de prelucrare a unei linii de măcinare din cadrul Uzinei de Preparare (inclusiv Linia 1 de măcinare) este de 2.250.000 tone/an, respectiv 7500 tone/zi.

Reparaţiile pentru punerea în funcţiune a liniei 1 de măcinare sunt necesare pentru asigurarea funcţionării fără întreruperi a Uzinei de Preparare. Prin punerea în funcţiune a acestei linii se asigură o rezervă în cazul reparaţiilor efectuate la celelalte linii de măcinare funcţionale, susțin reprezentanții companiei în fundamentarea proiectului.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la cca. 4.915.000 euro, adică 23.788.600 lei. Perioada de implementare a proiectului tehnic este de 10 luni.

Investiţia se află în faza de obţinere a acordului de mediu de la APM Alba.  Respectarea legislaţiei de mediu este esenţială, fiind necesare investiţii ecologice pentru reducerea impactului asupra mediului şi protejarea mediului înconjurător care să vizeze încadrarea în normele şi principiile europene, se mai arată în proiect.

 

Foto: ziarulunirea.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.