Știri

O nouă acțiune de refacere a uneia din cele mai frumoase magistrale din Munții Apuseni!

Loading

A doua acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie) s-a desfășurat la finele săptămânii trecute, la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj, a Asociației Ecouri Verzi și a programului de voluntariat Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

“Peste 20 de voluntari din partea organizatorilor, împreună cu salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Ursoaia și Vârful Petreasa, pe o distanță de circa 8 kilometri. De asemea, pe traseul menționat au fost inatalați circa 10 de stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de catre angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, iar arborii cu marcaje au fost toaletați pentru vizibilitatea semnelor.

Următoarea etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formula, în week-end-ul care urmează, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi. Magistrala este considerate drept unul dintre cele mai frumosse trasee montane ale Munților Apuseni, este traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia)”,

au precizat reprezentanții Serviciului Salvamont Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *