Noua modă în rândul corporatiștilor din marile orașe: cumpără locuințe în Apuseni și se mută la munte

In localitatile turistice din Apuseni, pandemia de coronavirus a adus si un beneficiu important la nivel local. Cu toate că turismul a scazut foarte mult, a început sa se manifeste o tendinta de transfer a oamenilor din mediul urban spre natura, scriu cei de la ziare.com.

Fenomenul este la un stadiu incipient, dar merita remarcat. Masurile de izolare la domiciliu si de distantare sociala i-au facut pe oameni sa caute locuinte mai mari, unde sa se poata izola, atat de efectele pandemiei, cat si de aglomeratia din orase. Autoritatile locale s-au „prins” de oportunitatea pe care o ofera zona pe care o administreaza si au demarat investitii importante in infrastructura.

„Avem familii din Cluj, din Bucuresti care si-au cumparat teren si isi fac case, cu buletin direct pe Garda. Este vorba de corporatisti care lucreaza in IT, direct pe computer, de acasa. Avem o familie din Bucuresti, cu 5 copii, care si-a facut deja domiciliul pe Garda”, spune primarul comunei Garda de Sus din Apuseni, Marin Virciu, citat de ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *