Știri

Noua modă în rândul corporatiștilor din marile orașe: cumpără locuințe în Apuseni și se mută la munte

Loading

In localitatile turistice din Apuseni, pandemia de coronavirus a adus si un beneficiu important la nivel local. Cu toate că turismul a scazut foarte mult, a început sa se manifeste o tendinta de transfer a oamenilor din mediul urban spre natura, scriu cei de la ziare.com.

Fenomenul este la un stadiu incipient, dar merita remarcat. Masurile de izolare la domiciliu si de distantare sociala i-au facut pe oameni sa caute locuinte mai mari, unde sa se poata izola, atat de efectele pandemiei, cat si de aglomeratia din orase. Autoritatile locale s-au “prins” de oportunitatea pe care o ofera zona pe care o administreaza si au demarat investitii importante in infrastructura.

“Avem familii din Cluj, din Bucuresti care si-au cumparat teren si isi fac case, cu buletin direct pe Garda. Este vorba de corporatisti care lucreaza in IT, direct pe computer, de acasa. Avem o familie din Bucuresti, cu 5 copii, care si-a facut deja domiciliul pe Garda”, spune primarul comunei Garda de Sus din Apuseni, Marin Virciu, citat de ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.