Știri

România, între primele 5 țări din Europa în ceea ce privește speciile de plante!

Loading

Ţara noastră este în primele 5 ţări din Europa  în ceea ce priveste numărul de specii de plante şi animale. Sunt 3.630 de plante superioare (ferigi şi plante cu flori) care cresc sălbăticie, fără să le punem la socoteală pe cele peste 800 de specii hibride. Din cele 3.630 specii, aproape o treime nu mai cresc în vestul Europei, potrivit silvanews.ro.

Un factor important privind plantele medicinale este acela că România este situată pe paralela 45 grade, exact la mijlocul distanţei dintre Poli şi Ecuator. Consecinţa este că principiile active din plante (atât cele binefăcătoare, cât şi cele dăunătoare) se află, în general, în concentraţii medii. Eficacitatea plantelor medicinale scade, cel mai adesea, de la Ecuator spre Poli, şi, desigur, şi toxicitatea acestora. O mare calitate apreciată la speciile medicinale din România, mai ales de către străini, este aceea că nu sunt afectate, încă, de fenomenul poluării.

Valoarea terapeutică a plantelor medicinale are la bază relația dintre structura chimică a substanțelor active şi acțiunea farmacodinamică pe care acestea o exercită asupra elementelor reactive ale organismului uman.

 

Articol preluat de pe silvanews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.