Știri

Aventuri în Peștera Pepii, în Apuseni!

Loading

Ce faci în weekend? Aventura continuă şi anul acesta la Smida Jazz Festival ! Timp de 4 zile, poți descoperi fascinanta lume subterană a Munţilor Apuseni !

Concret, ai posibilitatea de a vizita o peşteră neamenajată, asemenea speologilor ! Peştera Pepii este una activă, se parcurge cu echipament specific de-a lungul firului de apă care străbate peştera până la sifonul final, adică locul unde apa îşi va continua drumul ei fără a lăsa spaţiul disponibil pentru a o urma.

Acest sifon terminal se prezintă ca un lac, a cărui apă impresionează prin claritatea şi nuanţa albastră a acesteia. Peştera nu prezintă dificultăţi tehnice, fiind o peştera uşor accesibilă publicului larg. Are aproximativ 800m lungime, iar parcurgerea ei durează aproximativ 1-1¼ ore. Ca puncte de interes, dincolo de frumuseţea râului subteran, sunt sifonul terminal, formaţiunile parietale şi formele de eroziune a apei.

Locație: Peştera Pepii, aflată la aproximativ 12 km de zona Smida Jazz Festival. Accesul de la Smida se face reîntorcându-ne în localitatea Doda Pilii şi urmând apoi drumul judeţean 763 spre Padiş aproximativ 4 km. După satul de vacanţă Ic Ponor, se trece podul peste Someşul Cald şi după un km, drumul se bifurcă iar noi urmăm drumul din dreapta care merge spre Cheile Someşului Cald. După 3 km de drum forestier se ajunge la o barieră unde se parchează maşina. De aici începe o drumeţie de aproximativ 4 km pe drum forestier care ne va conduce la peşteră, urmând marcajul turistic cruce galbenă de-a lungul văii Someşului Cald.

 

 

Sursa: cluj.com

Foto: turism.bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *