Jurnal de bord

VIDEO. Urșii se bălăcesc și când e rece!

Loading

Este sezonul rece dar nu pentru toți. Doi urși simpatici concurează pentru o baie într-o baltă din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. Animalele își dispută un loc special amenajat de specialiștii Romsilva unde animalele sălbatice din parc se adapă sau se bălăcesc.

 

 

Specialiștii monitorizează permanent populația de urs de pe raza ocolului silvic. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În această perioadă acumulează cât mai multă grăsime, necesară somnului de iarnă, urșii ieșind din hibernare când reapar condițiile pentru găsirea hranei. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

 

 

Sursa: Romsilva

Foto: newsbv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *