Jurnal de bord

VIDEO. Imagini rare cu “micul tigru al Carpaţilor”!

Loading

O pisică sălbatică a fost surprinsă de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni. O prădătoare desăvârşită, mult superioară suratei sale domestice la acest capitol, ea nu este cu nimic mai prejos comparativ chiar cu marile feline. Nu întâmplător poartă numele de “micul tigru al Carpaţilor”.

Este o apariție spectaculoasă în pădurile din România. Deși suntem țara cu cea mai mare populație de pisici sălbatice din Europa, șansele de a o vedea în mediul natural sunt mici și foarte mici. Potrivit estimărilor făcute de specialişti, judeţele cu cele mai multe pisici sălbatice sunt Covasna, Braşov, Sibiu, Argeș, Alba, Hunedoara, Arad, Mureş, Neamţ, Cluj, Bistriţa, Iaşi. Aceiași pisică care trăiește în zonele de pădure de foioase din Carpații, poate fi întâlnită și în Deltă.

Pisica sălbatică este o felină mică, originară din Europa dn care se trag pisicile domestice. Specia este carnivoră și se hrănește cu mamifere mici precum rozătoare, pasări, dar poate ataca și pui de căprioară, pui de misterț și alte animale de mărime asemănatoare cu a ei.

 

Sursa: ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.