Știri

Săptămână de foc pentru speologii clujeni

Loading

Săptămână 2-8 octombrie 2022 a fost una extrem de intensă în privința pregătirii speologilor clujeni din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes public aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj. 

“Astfel, patru speologi au participat la modulul tehnic de formare pentru ocupația de Salvator din Mediul Subteran Speologic nivel de tehnician Salvaspeo, iar doi la nivelul de consilier tehnic Salvaspeo. La acest ultim nivel de pregătire, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a fost reprezentat și de un instructor. 

✅Stagiul de pregătire s-a desfășurat în perioada 📅2-8 octombrie 2022 la Roșia, în județul Bihor, și au participat salvatori din partea Serviciilor Publice Județene Salvamont-Salvaspeo din județele Bihor, Cluj, Gorj și Mureș.

✅Pe durata cursului participanții au exersat tehnicile de progresie și echipare a peșterilor cu pasaje verticale, tehnici și metode de evacuare din mediul subteran speologic, coordonarea echipelor de salvare din subteran și coordonarea de acțiuni complexe de salvare.

✅În ultimă zi de program, cursanții au participat alături de salvatori speologi din partea Serviciilor Publice Județene Salvamont-Salvaspeo din Arad, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Gorj și Mureș la un exercițiu complex de salvare dintr-o peșteră cu numeroase pasaje orizontale și verticale. În afara cursanților, încă 15 angajați și voluntari din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au fost prezenți la exercițiul din Peștera Meziad”,

au precizat reprezentanții Serviciului Salvamont Salvaspeo Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *