Știri

În trei județe cu ieșire în Apuseni au fost identificate câteva din pădurile virgine ale Europei!

Loading

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunțat dublarea suprafețelor de păduri virgine din România puse sub protecție.

„De astăzi, 40.000 hectare de noi păduri virgine şi cvasivirgine din România se află sub protecţie strictă. Când am preluat mandatul, Catalogul Pădurilor Virgine avea incluse circa 28 000 de hectare. Am spus de atunci că România are mult mai multe suprafeţe de atât şi astfel, mi-am asumat că o să dublez suprafeţele pădurilor virgine şi cvasivirgine puse sub protecţie, până la finalul mandatului meu. Astăzi vă anunţ că am reuşit mult mai devreme ceea ce mi-am propus şi cu o suprafaţă mult mai mare decât am estimat iniţial. Avem pregătită licitaţia pentru studiile a 39.865 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine”, a declarat Costel Alexe, citat într-un comunicat al ministerului transmis presei.

În prezent, cele mai multe păduri virgine şi cvasivirgine din România se află în judeţele Caraş-Severin (26%), Hunedoara (14,7%), Maramureş (9,6%), Braşov (8,3%), Prahova (7,8%). Printre judeţele noi în care au fost găsite păduri virgine se numără: Harghita, Bistriţa, Alba, Arad.

Așadar trei județe cu ieșire în Apuseni, Alba, Arad și Hunedoara se află pe această listă a suprafețelor cu păduri virgine protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.