Jurnal de bord

VIDEO. Baloo a ajuns în pădurile de la noi!

Loading

Baloo a fost filmat de aproape în România. Cel puţin, asta pare să se observe în imaginile filmate într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, cu ajutorul unei camere de monitorizarea faunei. Ursul surprins de camere seamănă cu celebrul personaj din Cartea Junglei, Baloo.

 

 

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova (din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin), constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost. În România există cea mai mare populație de urs din Europa, urșii trăind în special în zonele montane.

În căutarea hranei, urșii își folosesc desigur simțurile lor foarte dezvoltate, care îi ajută să găsească câte ceva de mâncare chiar și de la mare distanță. Urșii se numără printre animalele sălbatice cu simțul mirosului cel mai dezvoltat.

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic teregova gospodărește circa 25000 de hectare.

 

Sursa: Romsilva

Foto: a1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.