Jurnal de bord

VIDEO. Lupi, cu chef de joacă!

Loading

Imagini rare cu o haită de lupi. Cu poftă de joacă pe zăpada încă generoasă din Parcul Naţional Porţile de Fier, lupii au fost filmaţi de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva. Putem spune că aici natura e încă la ea acasă.

 

 

Prădători foarte eficienţi, şireți, lupii sunt văzuţi foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită şi are un rol important în menţinerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-i să vâneze ziua şi noaptea. Foloseşte diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada îşi pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.

România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa. Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

 

Sursa: Romsilva

Foto: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *