Jurnal de bord

VIDEO. Imagini superbe: un cerb ce îşi ocroteşte familia!

Loading

România şi natura ei mereu fascinantă. În asta se încadrează şi imagnile de mai jos în care un cerb urmărește în timpul boncănitului un cârd de ciute într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Momentul a fost surprins de camerele video de monitorizare a faunei montate de specialiștii Romsilva.

 

Boncănitul cerbilor debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii își dispute cârdurile de ciute, prin lupte puternice între masculi, folosindu-și coarnele noi crescute în timpul primăverii și verii.

În perioada boncănitului, cerbii își anunță prezența prin mugete puternice și încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie. Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

 

Sursa: Regia Naţională a Pădurilor Romsilva

Foto: orconet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.