Jurnal de bord

VIDEO. Joacă între doi pui de lup!

Loading

Școala a început, iar în pădurile României ”elevii” iau parte la un altfel de lecții. Este vorba de doi pui de lup care se joacă, o joacă ce îi pregătește pe viitor pentru vânătoare sau pentru luptele ce le vor purta între ei la maturitate, în stabilirea ierarhiei. Rangerii Romsilva au reușit să obțină imagini de aproape, timp de mai multe zile, cu doi pui de lup într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, în zona Munților Țarcu.

Specialiștii monitorizează tot timpul populația de lup, iar numărul mare de pui arată că pădurile le oferă un habitat sănător, cu hrană, adăpost și liniștea necesară. Puii de lup se nasc primăvara și sunt orbi în primele două săptămâni. În primele săptămâni rămân în vizuină cu lupoaica, abia după trei luni fiind introduși în haită, din toamnă putând deja participa la vânătoarea în haită. În primele patru luni de viață, puii de lup cresc accelerat, greutatea lor putând să crească de 30 de ori.

Puii de lup rămân în haită câțiva ani, timp în care învață cum, unde și ce să vâneze. Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

 

 

Sursa: Regia Națională a Pădurilor Romsilva

Foto: cartim.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *