Știri

Primăvara a venit. Pârtiile de schi din Apuseni #rezistă!

Loading

E cert. Primăvara a venit. Se anunţă un weekend cald, cu temperaturi ridicate pentru acest început de Martie. Dar distracţia pe zăpadă la munte continuă. Iubitorii sporturilor de iarnă pot paria în acest weekend pe un sejur reuşit în Apuseni, la Arieşeni sau la domeniul schiabil Şureanu. Este încă zăpadă pe pârtiile amintite şi vremea se anunţă excelentă pentru schi.

Arieşeni – Vârtop

 

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime totală: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: la Arieșeni, sezonul continuă, după ce a nins uşor în ultimele zile, iar stratul de zăpadă s-a mai îmbunătăţit cu câţiva centimetri. O altă veste îmbucurătoare este că vremea va fi frumoasă, cu cer parțial noros. Duminică, este posibil să plouă.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 minAcces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: zăpada, pe cele două pârtii de la Arieșeni, se menține în condiţii bune pentru perioada anunțată. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, va fi soare şi nori în acest weekend. Duminică, este posibil să plouă. Temperaturile vor fi cuprinse între -2 și 7 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie;

– nu consumați alcool în exces înainte de a schia.

 

Domeniul Schiabil Şureanu

 

Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

Altitudine maximă: 2.010 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: zăpada este încă bună pentru schi, iar pârtiile, pregătite. Atenţie însă la drumul de la lacul Oașa la pârtii. Trebuie să vă înarmaţi cu răbdare pentru că sun porţiuni cu gropi. Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intraţi pe site-ul www.schisureanu.ro

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): din cauza încălzirii vremii, drumul are porțiuni tot mai numeroase cu gropi, șanțuri și noroi. Vă recomandăm răbdare și prudență.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: vor funcționa 6 pârtii din 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4). Din ce spun monitorii de schi, la Şureanu încă se schiază şi este zăpadă suficientă pe pârtii. Reprezentanţii Domeniului Schiabil Şureanu precizează pe site-ul propriu că pornirea liniilor de ridicare (teleschi/telescaun) este condiționată atât de strarea vremii, în special lipsa vântului puternic, cât și de numărul de turiști (minimum 30 de turiști).

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, la Șureanu se anunţă vreme cu soare şi nori, temperaturi cuprinse între -4 și 3 grade Celsius.  Sunt posibile precipitaţii sub formă de ninsoare sau lapoviţă, duminică. Viteza maximă a vântului va fi de circa 15 km/h, sâmbătă. În concluzie, condițiile meteo pentru schi se vor menține acceptabile, ușor de suportat pentru perioada amintită.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; trei après-ski-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

 

Sursa articol: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, schisureanu.ro

Sursa foto: skipassmagayine.ro/ stirisireportajealba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.