EXCLUSIV. Un descendent al regilor Franței s-a făcut vecin cu prințul Charles în Transilvania, la Viscri!
Transilvania devine locul preferat al familiilor regale europene. Emmanuel de Brantes, un descendent al regilor Frantei, dealtfel si inrudit cu familii romanesti, a ales sa se stabileasca in Transilvania, la Viscri, cumparand o resedinta foarte frumos restaurata, o proprietate cu 10 hectare de teren, la 200 de metri de casa printului de Wales.
„Deci, intr-un sat din Transilvania suntem in fata unui fenomen inedit in care viitorul rege al Marii Britanii cu urmasul regilor Frantei sunt vecini. Unde? La 1700 de kilometri de tarile lor de origine si intr-un peisaj pe care amandoi il valorizeaza extraordinar de mult din cauza puritatii biologice si din cauza puritatii botanice a patrimoniului faunistic. E mai interesant mai degraba ca noi suntem obisnuiti sa neglijam aceste aspecte. Este cadrul nostru de viata.
Vrea sa dezvolte proiecte locale in comunitate, sa lucreze cu Pro Patrimonio, sa lucreze cu toate organizatiile create in ultimii 20 de ani, interesate de ceea ce inseamna conservarea patrimoniului peisagistic si cultural”,
a declarat pentru apusenitransilvania.ro profesorul Radu Albu Comanescu de la Universitatea Babes Bolyai, cel care l-a reprezentat pe Emmanuel de Brantes in calitate de imputernicit la achizitionarea respectivului imobil. Dealtfel universitarul clujean remarca potentialul extraordinar al Transilvaniei dar si ceea ce reprezinta prezenta acestor personalitati aici.
„Este formidabil. La 30 si ceva de km de acolo este castelul de la Sangeorgiu, unde s-a nascut Claudia Rhedey, stramoasa printului de Wales, prin care descinde si din Vlad Tepes si dintr-o serie de familii romanesti din Tara Romaneasca. Deci are dreptate printul Charles cand declara ca el are un anumit interes legitim in ce se intampla in Carpati. Si ce este formidabil este ca avem acest far care tine de o personalitate international recunoscuta. Lumina respectiva din far se directioneaza asupra noastra. Am vazut multi turisti, autocare intregi, si sa ne inchipuim un satuc ca Viscri care trece in zona locala fiind capatul lumii, nu e invadat dar e traversat de aceste autocare care vin sa vada ce are special acest loc. Si va asigur ca daca sunteti acolo si asta e cazul mai multor zone din Transilvania, si in Apuseni, daca nu ati vedea o antena de telefonie mobila, n-ati sti in ce secol sunteti. Si ati putea picta probabil un tablou daca aveti talent si sa treaca ca fiind facut in secolul 17 sau 18 pentru ca ar avea exact aceeasi componenta naturala”,
a subliniat Radu Albu Comanescu.
Foto: coltisorderomania.ro