Știri

E vremea mugurilor de brad, e timpul să fiți sănătoși!

Loading

Sănătatea o luăm, la propriu, din natură. Ne-am obișnuit însă să mergem prin farmacii în căutare de leacuri miraculoase, să căutăm sfaturi de la tot felul de așa ziși vraci de pe internet, și doar dacă privim în jurul nostru – vedem că avem la dispoziție tot felul de lucruri ce ne pot influența sănătatea.

Bradul este un remediu utilizat încă din antichitate pentru vindecarea diferitelor afecţiuni. Mugurii de brad au un gust dulce-acrişor şi sunt puternic aromaţi. Se păstrează foarte bine la frigider, în pungi de hârtie. Se pot mesteca zilnic, proaspeţi, pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă. Se recomandă folosirea a câte cinci-şase muguri de brad proaspeţi pentru reglarea poftei de mâncare, pentru dezinfectarea gurii şi pentru împrospătarea respiraţiei. De asemenea, cu aceleaşi efecte regenerante se poate folosi pulberea uscată din muguri de brad.

Pulberea din muguri de brad uscaţi poate fi consumată pentru stimularea poftei de mȃncare sau pentru ȋmprospătarea respirației. Mugurii de brad au proprietăți antimicrobiene, ajută la vindecarea rapidă a bolilor respiratorii și ajută la stimularea sistemului imunitar. Pulberea din muguri de brad uscaţi este un aliment geriatric cu acțiune remarcabilă de regenerare a oaselor și articulațiilor. Pulberea de muguri de brad are efect de combatere a osteoporozei, acţiune depurativă şi detoxifiantă asupra a sângelui și de curățare a tubului digestiv. Pulberea de muguri de bard are efect regenerator rapid asupra durerilor articulare și reumatice, tonifică organismul şi ajută la menținerea unei greutăţi corporale optime. Prin acțiunea să excepțională, pulberea de muguri de brad retrezeşte în noi seva vitală care ne redă tinerețea și ne face să simţim frumusețea magică a bradului. În plus, o linguriţă de pulbere de muguri de brad, administrată sublingual la începutul unei crize de migrenă te ajută să scapi repede de acest neajuns.

Din mugurii de brad uscaţi  se prepară foarte simplu un macerat la rece, ce poate fi utilizat ȋn caz de  tuse, anemie, migrenă, oboseală, boli digestive sau ȋn caz de lipsa poftei de mȃncare. Mugurii de brad sunt utilizați de regulă şi sub formă de sirop, care poate fi consumat ȋn tot timpul anului.

În utilizare externă, mugurii de bard se folosesc ȋn caz de dureri reumatice, sub formă de cataplasme. Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar au și proprietăți calmante. Se mai pot face băi cu muguri de brad. Pentru aceasta se pune o mȃna de pulbere de muguri de bard în trei litri de apă. Se macerează timp de patru ore apoi se strecoară. Lichidul obținut poate fi folosit sub formă de băi de șezut împotriva hemoroizilor, ȋn caz de cistită și ȋn infecții ale tractului urinar sau probleme genitale. Lichidul obţinut se poate turna în cadă şi se fac băi cu muguri de brad care sunt recomandate în caz de circulație deficitară, împotriva diferitelor infecții și chiar și în unele cazuri de paralizie sau de accident vascular cerebral.

Inhalaţiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, vindecă răceala aflată în stadiul incipient, activează circulaţia şi redă strălucirea tenului. Se toarnă un litru de apă caldă peste o mână de muguri de brad, se acoperă capul cu un prosop mare şi se rămâne aplecat deasupra vasului timp de 10-15 minute.

Articol integral pe: Animaplant.ro

Reteta pentru siropul de muguri de brad preparat la cald

1 kg muguri de brad

2 litri de apa

1 kg zahar

Se mai poate folosi 1 lingurita de zeama de lamaie

Mugurii de brad se curata de codite si se spala foarte bine in mai multe ape. Se pun la fiert in apa, timp de 1 ora. Se lasa totul sa se raceasca bine, apoi se strecoara. Mugurii se inlatura, iar lichidul ramas se masoara si se pune la fiert din nou, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Cantitatile recomandate sunt de 1 kg de zahar, la 1 l de lichid. Se lasa sa fiarba pana se obtine o consistenta legata, ca la dulceata; si o culoare maroniu- roscata. Siropul din muguri de brad se pune fierbinte in sticle. Se pastreaza la rece. Incrediente necesare

O altă reţetă presupune prepararea într-un borcan de sticlă, în care se pun, în straturi alternative, 1 kg muguri şi 1 kg zahăr sau 1 kg miere, ultimul strat (de grosimea degetului) fiind de miere. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la soare 5-10 zile, până se separă siropul. Se strecoară prin tifon, după care se fierbe din nou 5-10 minute şi pune în sticle după ce s-a răcit.

Articol integral pe: clicksanatate.ro

Sursa foto: gecuza.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *