Știri

Renunțați la medicamente, faceți drumeții!

Loading

Știința dovedește că  drumețiile sunt o soluție naturală, sănătoasă care ajută la combatrea anxietății  precum și a sindromului ADHD

Data viitoare când cineva vă spune să faceti o excursie pe jos, nu vă supărați – faceți-o! Sănătatea dumneavoastră mentală și sănătatea generală vă vor mulțumi. Știm cu toții că mișcarea este o modalitate foarte bună de a menține greutatea sub control, dar este, de asemenea, un mod ideal de a stimula claritatea mentală, îngrijirea depresiei și reducerea anxietății.

Așa că, de ce să vă întoarceți la medicamente, care fac același lucru, atunci când puteți face o plimbare în natură care vă poate ajuta să vă îmbunătățiti sănătatea, dar fără costuri ridicate și efecte secundare adverse? De fapt, studiile au demonstrat că plimbările sau drumețiile în natură oferă beneficii enorme pentru sănătate.

Un astfel de studiu al Academiei Naționale de Științe din SUA, a constatat că, în comparație cu oamenii care au mers timp de 90 de minute într- un mediu urban , cei care au mers pentru aceeași perioadă de timp într -un mediu natural au raportat niveluri scăzute de gânduri negative persistente.

Drumețiile în mediul natural diminuează depresia, gândirea negativă

În plus față de această scădere, cei care au evadat în mediul natural , de asemenea, au experimentat activități neuronale în acea parte a creierului care este asociată cu bolile psihice. Prin urmare, este importantă atât drumeția cât și locul unde faceți această drumeție. Acest studiu demonstrează în  special că drumeția în natură precum și părăsirea mediului urban este responsabilă pentru creșterea sănătății psihologice și fizice, inclusiv reducerea depresiei și a altor tipuri de boli psihice.

Studiul, care a relevat, conform institutului de statistică, că 70 la sută dintre oameni vor trăi în zonele urbane până în 2050 , arată că o “plimbare de 90 de minute printr -un mediu natural poate fi vital pentru sănătatea mintală în lumea noastră care cunoaște o urbanizare rapidă.

Activitatea în aer liber, în natură, stimulează capacitatea de gândire creativă , diminuează simptomele ADHD. Atunci când oamenii sunt  deconectați de la tehnologie și desfășoară, în schimb, activități în natură, ei dezvoltă un simț creativ de rezolvare a problemelor. Mai mult, oamenii care au desfășurat activități în natură timp de aproximativ patru zile – fără nicio utilizare a tehnologiei – au cunoscut o creștere de 50 la sută a capacității de a rezolva sarcini de gândire creativă. Deasemenea, un alt studiu a constatat că mersul pe jos , în natură, poate ajuta la copiii care suferă de tulburare de hiperactivitate și deficit de atenție ( ADHD ).

Cei cu ADHD tind să demonstreze hiperactivitate, au dificultăți în continuare de concentrare și au probleme de control al impulsurilor. Cu toate acestea, s-a constatat că, copiii care au participat la “activități în aer liber”, au avut reduceri în astfel de comportamente.

Mersul pe jos sau drumețiile în natură reduc anxietatea, ajută la creșterea stimei de sine și în diminuarea nivelului de stres.

sursa: The New York Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *