Știri

Bani pentru repararea drumului ce leagă Alba și Clujul prin Apuseni!

Loading

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP Cluj, alocă 1.135.824 de lei (fără TVA) pentru lucrări de proiectare și execuție în vederea stopării efectelor calamităților, repararea DN 1R și a podețului de la km 77, situat pe raza localității Albac.

DN 1R asigură o legătură rutieră rapidă între județele Cluj și Alba. Tronsonul ce face obiectul procedurii este situat pe DN1R, zona fiind situată în intravilanul localității Albac, anunta cei de la campeniinfo.ro. Suprafața terenului afectat de calamități este de aproximativ 2.505 mp. Drumul național 1R se ramifică din Drumul național 1 din apropierea localității Huedin și face legătura cu Drumul Național 75 în localitatea Albac. Teritorial, drumul aparține de județele Alba și Cluj. Deoarece străbate Munții Apuseni, el facilitează tranzitul de mărfuri și turistic, contribuind astfel la o dezvoltare a zonelor traversate de acest traseu.

Prin lucrările preconizate se dorește aducerea drumului la un standard de siguranță și calitate corespunzătoare, în acest sens fiind necesare următoarele lucrări: înlocuirea podețului cu un pod având deschiderea mai mare, de 6,50 metri; refacerea consolidării; zid de sprijin; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin executarea unei rigole; refacerea corpului drumului pe o porțiune de 85 de metri; montarea de parapeți metalici. Durata de executare a lucrărilor după atribuirea contractului este de 6 luni.

 

Sursa: campeniinfo.ro

Un comentariu

  • Radu Petrescu

    Dar cand se va reabilita drumul dintre Ic Ponor si Padis? Sunt 9 km,dar se pare ca trece prin 3 judete si fiecare trimite la ceilalti doi! Pacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.