Legende, zmei, prinţese şi viteji, familia cnejilor Cândea sau Kendeffy, Jules..." /> FILM. Cetatea Colţ vs Castelul din Carpaţi între mit, istorie şi realitate! – Apuseni Transilvania
CA SĂ DESCOPERI TRANSILVANIA, TREBUIE SĂ URCI ÎN APUSENI!

Reportaje/Povești

Published on octombrie 31st, 2017 | by admin

0

FILM. Cetatea Colţ vs Castelul din Carpaţi între mit, istorie şi realitate!

Legende, zmei, prinţese şi viteji, familia cnejilor Cândea sau Kendeffy, Jules Verne… un amalgam de istorie şi ficţiune care face din Cetatea Colţ un obiectiv care e musai de văzut. Un loc din Transilvania făcut cunoscut în toată lumea de celebrul Jules Verne. O cetate de piatră din Evul Mediu, un loc misterios care a dat naştere unei poveşti nemuritoare. Care o fi oare legătura dintre istorie şi poveste?

Asta am încercat noi să aflăm, pe cât posibil. Am pornit de la istoria locului şi a familiei care a deţinut cetatea, am încercat să vedem cum se suprapune povestea romanului pe datele istorice şi apoi care este realitatea de azi. Totul, într-un film de 50 de minute, numit sugestiv Cetatea Colţ vs Castelul din Carpaţi între mit, istorie şi realitate! 

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Partajează