Știri

După 20 de ani, Mocăniţa revine în Apuseni!

Loading

Mocăniţa, unul din simbolurile Ţării Moţilor, va fi repusă în circulaţie în această vară, între Lunca Arieşului şi Baia de Arieş, pe o distanţă de 23 de kilometri, urmând să efectueze curse regulate în scop turistic, la finalizarea lucrărilor demarate în zonă. Celebra garnitură de tren care străbătea localităţile de pe Valea Arieşului dintre Turda şi Abrud, pe o distanţă de peste 100 de km, a fost scoasă din funcţiune în 1997.

 

Cristian Răspopa, un om de afaceri din judeţul Mureş, a început, alături de alţi investitori, demersurile pentru a repune în circulaţie trenul de epocă. Acesta a declarat pentru Mediafax că „se lucrează la curăţarea liniei de ierburi şi tăiem copacii care au crescut pe sub linia de cale ferată. Dacă mergeţi pe linie o să vedeţi că a fost un dezastru, în unele zone au fost aruncate intenţionat diferite materiale. Totodată, trebuie lucrat la completarea liniei deoarece în anumite porţiuni lipseşte şina, în jur de doi kilometri, iar piesele acelea care fixează şinele lipsesc în proporţie de 60-70% pe aceste traseu”.

 

Localnicii din Ţara Moţilor se oferă să ajute la curăţarea liniei. Dealtfel, şi deputatul Cornel Olar a anunţat că va participa la această acţiune alături de mai mulţi locuitori din comuna Horea.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: cfi.ro/ ziarulapulum.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.